# Telefon me opozarja, da aplikacija pridobiva podatke o lokaciji v ozadju

Na telefonu se včasih uporabniku prikaže spodnje obvestilo, ki opozarja uporabnika na to, da   
aplikacija FireApp v ozadju pridobiva podatke o lokaciji uporabnika.

[![image-1678036234602.png](https://doc.fireapp.eu/uploads/images/gallery/2023-03/scaled-1680-/na7w4NNYQW0lHK5c-image-1678036234602.png)](https://doc.fireapp.eu/uploads/images/gallery/2023-03/na7w4NNYQW0lHK5c-image-1678036234602.png)  
  
Gre za generično obvestilo Android operacijskega sistema, kjer se operacijski sistem na vsake   
toliko časa pregleda, katera aplikacija ima vključeno dovoljenje za ''Lokacijo'' z nastavitvijo ''VEDNO DOVOLI''.  
  
Dovoljenje za uporabo lokacije ''VEDNO DOVOLO'' je pogojeno z delovanjem aplikacije, ko uporabnik pošilja svojo lokacijo v sistem in medtem uporablja druge aplikacije ali pa ima telefon in zaslon le tega zaklenjen.  Dovoljenje ''DOVOLI MED UPORABO'' pa aplikaciji dovoli uporabo le ko je aplikacija vključena in v ospredju, takoj ko uporabnik ugasne zaslon ali gre iz aplikacije se lokacija ne bo uporabljala.   
  
Aplikacija v mirnem obdobju ne pridobiva nobene lokacije uporabnika oz. uporabnikovega mobilnega telefona, razen, ko je le ta v uporabi, in uporabnik zavestno vključi sledenje v modulu ''ZEMLJEVID''. V času intervencije, pa se ob odgovoru ''PRIDEM'' pošilja samo radij oddaljenosti do gasilskega doma, ki pa se ob prihodu v gasilski dom zaključi.   
  
Prikazano obvestilo lahko ignorirate.