Pošiljanje lokacije uporabnika v sistem FireApp
Pošiljanje lokacije uporabnika v sistem FireApp je le ena od mnogih funkcij lokacije.
Dobro orodje za intervencije večjega obsega ali vaje.
Do menija lokacije lahko pridete iz glavnega domačega zaslona aplikacije FireApp z pritiskom na tipko Lokacija:

Ob stisku na meniju ''Lokacija'' se nam odpre nekaj možnosti pošiljanja svoje lokacije v sistem in sicer:
Nastavitve pošiljanja lokacije
V zgornjem delu zaslona se nahajajo nastavitve pošiljanja lokacije z ekipo in kodo:
- EKIPA - V kolikor se v večjem obsegu delo razdeli na ekipe, lahko samo en uporabnik določi ime ekipe preko aplikacije in oddaja svojo lokacijo v sistem.
- KODA - V kolikor se dogodek odvija v večjem obsegu kot je društven, Vodja sektorja oz. intervencije sam določi poljubno geslo, katerega potem v ''DODAJ KODO'' vsi uporabniki, ki oddajajo lokacijo vpišejo, in se vse lokacije poslane v sistem z to isto kodo združijo.
Uporaba funkcije KODA, je uporabna samo v primeru, ko več društev, ki so aktivni na dogodku uporabljajo aplikacijo FireApp
Enkratno pošiljanje
- POŠLJI LOKACIJO - Funkcija pošiljanja lokacije samo ENKRATNO v sistem. Z pritiskom na tipko ''Pošlji Lokacijo'' se aktivira procedura ki pošlje uporabnikovo lokacijo v sistem FireApp samo enkratno. V spodnjem delu kjer piše ''moje koordinate'' lahko
spremljate na katerih koordinatah ste kot uporabnik trenutno.
Vklop sledenja
V spodnjem delu zaslona se nahaja nastavitev za vklop sledenja za dve različni opciji:
- PEŠ - Pri vklopu sledenja za ''peš'' se vključi aktivno pošiljanje prehojene lokacije v sistem FireApp za vsakih 10m, za kar uporabnik dobi tudi obvestilo, katerega se ne da izključit, razen ob pritisku na tipko ''PEŠ'', kot pri vklopu sledenja.
- AVTO - Pri vklopu sledenja za ''avto'' se vključi aktivno pošiljanje prehojene lokacije v sistem FireApp za vsakih 50m, za kar uporabnik dobi tudi obvestilo, katerega se ne da izključit, razen ob pritisku na tipko ''AVTO'', kot pri vklopu sledenja.
Pri vklopu sledenja se na ikonah PEŠ ali AVTO tipka obarva ZELENO, in ostane zelena dokler uporabnik sam ne izključi sledenja
Trenutno se v sistem SLEDENJA pošilja samo zadnja lokacija uporabnika, v prihodnosti se bodo pošiljale celotne trase prehojene oz. prevožene poti.



