Skip to main content

Pošiljanje lokacije uporabnika v sistem FireApp

Pošiljanje lokacije uporabnika v sistem FireApp je le ena od mnogih funkcij lokacije. 
Dobro orodje za intervencije večjega obsega ali vaje. 

Do menija lokacije lahko pridete iz glavnega domačega zaslona aplikacije FireApp z pritiskom na tipko Lokacija:

image-1610281542246.png

Ob stisku na meniju ''Lokacija'' se nam odpre nekaj možnosti pošiljanja svoje lokacije v sistem in sicer:

Nastavitve pošiljanja lokacije

V zgornjem delu zaslona se nahajajo nastavitve pošiljanja lokacije z ekipo in kodo: 

- EKIPA - V kolikor se v večjem obsegu delo razdeli na ekipe, lahko samo en uporabnik določi ime ekipe preko aplikacije in oddaja svojo lokacijo v sistem. 
- KODA - V kolikor se dogodek odvija v večjem obsegu kot je društven, Vodja sektorja oz. intervencije sam določi poljubno geslo, katerega potem v ''DODAJ KODO'' vsi uporabniki, ki oddajajo lokacijo vpišejo, in se vse lokacije poslane v sistem z to isto kodo združijo. 

Uporaba funkcije KODA, je uporabna samo v primeru, ko več društev, ki so aktivni na dogodku uporabljajo aplikacijo FireApp

image-1610282407964.png

Enkratno pošiljanje

- POŠLJI LOKACIJO - Funkcija pošiljanja lokacije samo ENKRATNO v sistem. Z pritiskom na tipko ''Pošlji Lokacijo'' se aktivira procedura ki pošlje uporabnikovo lokacijo v sistem FireApp samo enkratno. V spodnjem delu kjer piše ''moje koordinate'' lahko 
spremljate na katerih koordinatah ste kot uporabnik trenutno. 

image-1610282622740.png


Vklop sledenja

V spodnjem delu zaslona se nahaja nastavitev za vklop sledenja za dve različni opciji: 

- PEŠ
 - Pri vklopu sledenja za ''peš'' se vključi aktivno pošiljanje prehojene lokacije v sistem FireApp za vsakih 10m, za kar uporabnik dobi tudi obvestilo, katerega se ne da izključit, razen ob pritisku na tipko ''PEŠ'', kot pri vklopu sledenja. 

image-1610282746086.png

- AVTO - Pri vklopu sledenja za ''avto'' se vključi aktivno pošiljanje prehojene lokacije v sistem FireApp za vsakih 50m, za kar uporabnik dobi tudi obvestilo, katerega se ne da izključit, razen ob pritisku na tipko ''AVTO'', kot pri vklopu sledenja. 

image-1610282801146.png

Pri vklopu sledenja se na ikonah PEŠ ali AVTO tipka obarva ZELENO, in ostane zelena dokler uporabnik sam ne izključi sledenja 

Trenutno se v sistem SLEDENJA pošilja samo zadnja lokacija uporabnika, v prihodnosti se bodo pošiljale celotne trase prehojene oz. prevožene poti.