Namestitev aplikacije na Android telefon

S spletne strani https://www.fireapp.eu prenesite aplikacijo za android telefon s klikom na gumb "Prenos Android aplikacije" in po prebranih novstih spet s klikom na gumb "ANDROID APLIKACIJA. Ko se namestitvena datoteka prenese, izberite "Odpri".

image-1710487557029.png

Kliknemo "namesti". V primeru, da nas naprava opozori, da nameščamo aplikacijo iz nezanesljivega vira, odpremo priporočeno nastavitev in dovolimo namestitev. Nato se vrnemo nazaj na namestitev in nadaljujemo s postopkom. Zaključimo z "Odpri".

Pred povezavo aplikacije v sistem mormo nastaviti vsa potrebna dovoljenja, ki jih aplikacija potrebuje za delovanje.

  • SMS (branje SMS spročil, da se aplikacija lahko sproži ob sprejemu SMS)
  • Lokacija (pošiljanje oddaljenosi do gasilnega doma v sistem ob pozivu, sledenje vozil...)
  • Telefon (hitri stiki,... )
  • Prekrivanje (prikay aplikacije pred vsemi ostalimi aplikacijami ob prejemu alarma,...)
  • Shramba (shranjevanje nastavitev)

 

image-1671005718682.jpg

Ko uredite vsa potrebna dovoljenja, lahko le ta tudi preizkusite s klikom na gumb TEST.

Sledi avtorizacija oz. povezava v sistem. Pred tem mora skrbnik sistema FireApp za vaše društvo vnesti vaše podatke v administracijo. Preberite pogoje uporabe in potrdite, da se z njimi strinjate [1]. Nato kliknite na gumb ATVORIZIRAJ UPORABNIKA [2] in se s tem povežite v sistem.

V kolikor se avtorizacija na zaključi avtomatsko (melje in melje, ne preskoči pa v aplikacjio) pritisnite gumb NAZAJ na telefonu.

V kolikor dobite obvestilo, da avtorizacija ni bila uspešna, naj vaš skrbnik še enkrat preveri vpisane podatke v administraciji. V kolikor so pravilni, naj administrator ročno vpiše avtorizacijsko kodo v administracijo.

image-1671006604972.jpg

Pomembne nastavitve po namestitvi aplikacije!!!

Android tretira aplikacije, ki niso prav nastavljene kot nepotrebne in jih zapre. V tem primeru lahko pride do situacije, ko aplikacija ob pozivu ne bo delovala in prejeli boste le SMS.

Zato je po namestitvi aplikacije je potrebno nastaviti še:

  • varčevanje z baterijo

Povezave do nastavitev se nahajata v nastavitvah aplikacije ( 3 pikice desno zgoraj na osnovnem meniju).

V kolikor povazava ne deluje (pri nekaterih modelih telefonov), pošičite to nastavitev preko splošnih nastavitev za aplikacije na telefonu.

Navodila za pravilne nastavitve posameznih modelov telefonov so dostopna preko spletne strani www.fireapp.eu ali s klikom na povezavo NAVODILA v aplikaciji.

image-1671005365259.jpg

V kolikor aplikacijo nastavite pravilno, se status pobarva zeleno.

image-1671005665208.jpg

Status aplikacije se spremlja tudi na FireApp strežniku, do podatkov pa ima dostop tudi skrbnik posameznega društva.

V kolikor je aplikacija neaktivna 5 dni uporabnik prejme avtomatsko generirano SMS sporočilo, da nekaj ni OK z nastavitvami. Velja od verzije 1.3.50 naprej!

Za vaš tip telefona so morda potrebne dodatne nastavitve, oglejte si https://doc.fireapp.eu/books/uporaba-fireapp-aplikacije/chapter/namestitev

V kolikor imate še vedno težave z nastavitvami varčevanja z baterijo, si oglejte https://dontkillmyapp.com.